Ühes intervjuus ütleb Annaliisa ise: „Ilus või huvitav terve hääl on eeldus, et võiks laulmisega tõsisemalt tegeleda. Peab olema ka musikaalne, eriti hea analüüsivõimega, töökas, järjepidev, kannatlik. Parajalt julge ja jonnakas. Igaühe tee laulja elukutseni on erinev. Mõnel läheb kõik kiirelt õnneks, teised näevad rohkem vaeva. Kui keegi aga alustab lauluõpinguid selleks, et saada primadonnaks, on ta valinud ilmselt vale eriala.“

Annaliisa Pillak on aastaid tagasi esinenud Rahvusooper Estonia laval Tšaikovski „Jevgeni Oneginis“ ja Mozarti ooperis „La clemenza di Tito“, hiljem Verdi „Rigolettos“, Rossini „Tuhkatriinus“ jm ning veel tänavugi Tüüri „Wallenbergis“, ka “Vanemuises“ Offenbachi „Hoffmanni lugudes“.

Oktoobris toimus tema soolokontsert Estonia Talveaias umbes sama kavaga, mis täna kõlab Helsingis, ka siis oli klaveril Ilmo Ranta.

Annaliisa Pillak alustas lauluõpingud Otsa-nimelises Tallinna Muusikakoolis Ludmilla Dombrovska-Keisi lauluklassis, õppinud edasi Sibeliuse Akadeemias Annika Ollinkari juures, kus sooritas magistriõppe diplomikontserdi kõrgeimale hindele. Täiendanud end Milanos Verdi-nimelises konservatooriumis ja mitmete nimekate lauljate meistrikursustel. Ta on saanud Eesti konkurssidel vähemalt kolm laureaaditiitlit.

Terve uue aasta jaanuarikuu kuni veebruarini laulab Annaliisa Pillak Vaasa Ooperi uuslavastuses „Jevgeni Oneginist“ üheteistkümnel õhtul Larina osas. Ja Lenski osas esineb seal kõigis etendustes eesti tenor Roland Liiv.