21. – 30. detsembrini toimub kontserttuur "Jõulukontsert", mille raames kõlavad jõuluajast inspireeritud lood muusikas ja sõnas Maarja ja Rain Simmuli esituses. Kontsertsarja raames külastatakse Eestimaa kauneimaid kirikuid.

Eesti Päevaleht Online loosib kümnele oma lugejale välja kaks pääset sellele imelisele jõulutuurile. Mängus osalemiseks tuleb vastata vähemalt ühele päevaküsimusele.

Täna ootame vastust küsimusele, kes kirjutas osa tekste, mida esitab Rain Simmul? Kiri oma vastuse, kontserdipaiga eelistusega ja märgusõnaga "Jõulukontsert" saada aadressil kruuse@epl.ee.

Eilse küsimuse, mitu korda on Maarja-Liis esindanud Eestit Eurovisiooni lõppvõistlusel, õige vastus on kaks. Kolmapäevase küsimuse, millises Tallinna kirikus toimub lisakontsert, õige vastus on Tallinna Jaani kirikus. Teisipäevase küsimuse, millises USA muusikakoolis õppis Maarja-Liis, õige vastus on Berklee. Esmaspäevane küsimus oli, millises sama nimega näidendis ja filmis mängis Rain Simmul, õige vastus on "Meeletu".

Iga päev ilmub uus küsimus ja mida rohkematele küsimustele vastad, seda suurem on võidu tõenäosus. Võitjad selguvad reedel kell 17.

Tuuri kava on järgmine:

Kuressaare, Laurentiuse kirik - reede, 21.12 kell 19.00
Tartu, Peetri kirik - laupäev, 22.12 kell 19.00
Pärnu, Eliisabeti kirik - pühapäev, 23.12 kell 20.00
Tallinn, Jaani kirik - teisipäev, 25.12 kell 17.00 ja kell 19.30
Rakvere, Kolmainu kirik - kolmapäev, 26.12 kell 19.00
Võru, Katariina kirik - neljapäev, 27.12 kell 19.00
Haapsalu, Toom - Niguliste kirik - reede, 28.12 kell 19.00
Viljandi, Jaani kirik - laupäev, 29.12 kell 19.00
Keila, Miikaeli kirik - pühapäev, 30.12 kell 19.00

Kontsertsarja ideeks on muusika ja teksti ühendamise läbi pakkuda külastajatele meeldejääv, südantsoojendav ja kvaliteetne kontserdielamus. Lauljatar Maarja-Liis Ilus esitab ansambli saatel kauneimat jõululoomingut ning näitleja Rain Simmul esitab vahepalaks lühijutte talvest ja kodusoojusest. Saateansambel koosneb tunnustatud Eesti muusikutest.

Kontsertide sari külastab kirikuid Eestimaa erinevates paikades ja on kontseptsioonilt kogupere üritus. Tegemist on Maarja ja Rain Simmuli esimese ühisprojektiga. Samuti on kontsertsari Maarja ainus avalik etteaste tänavusel jõulukuul.

Maarja sõnul on tal hea meel lõpetada kodust eemal oldud aasta südamliku kontsertsarjaga Eestimaa kirikutes. Rain Simmulile on kontsertide näol tegemist huvitava vaheldusega teatritööle ning koostööst Maarjaga tõotab kujuneda tema jaoks meeldiv väljakutse.

Kontserdid toimuvad Tallinnas, Tartus, Pärnus, Rakveres, Kuressaares, Võrus, Viljandis, Keilas ja Haapsalus. Ürituse koostööpartneriteks on AS EMT ja raadio Kuku. EMT Topeltpluss kliendisoodustused kehtivad ka väljakuulutatud lisakontserdile. Pileteid on piiratud koguses.