RMK Tartumaa metskonna metsnik Raivo Kuum märkis, et karu oli talveunne suikunud ja pojad ilmale toonud tavatus kohas: otse vanal metsaheinamaal sirgunud üksiku kuuse alla, kehakatteks vaid kuuse alumised oksad ja küljealuseks vähene kuluhein.
“Kes oleks osanud arvata, et ta seal võib olla,” nentis Kuum, kelle sõnul õnnestus hüljatud karujuntsud kohe Nigula metsloomade turvakodusse hoole alla anda.

“Hullemini oleks võinud minna, kui traktoriga oleks langile mindud- siis oleks võinud jooksu pannud karu nägema ta jääda ja pojad niisama saatuse hoolde jääda.”


Pärnumaal asuva Nigula metsloomade taastuskeskuse juhataja Kaja Kübar ütlesPäevalehele, et ligi kuu aja vanustest karupoegadest kaks on emased ning üks isane.

Kõige pontsakam kaalub neist pea kaks ning väikseim 1,7 kilogrammi. “Enamuse ajast nad praegu magavad ja ülejäänu osa ajast õpivad lutti imema,” rääkis Kübar.


Kübar ei kahelnud selles, et taastuskeskuses kolme mesikäpahakatise üleskasvatamisega probleeme võiks tekkida. “Meil on siin nendest veel väiksemaidki olnud,” osutas Kübar.


Orbudeks jäänud mõmsikud peaksid taas kodukandimetsadesse vabadusse pääsema tänavu augustikuus või septembris.
Hüljatud karupoegi satub Nigulasse pea igal talvel. Ka mullu kasvas seal üles kolm karupoega.