Jaanus Piirsalu teatas Moskvast, et vahepeal rahunenud olukord läks uuesti hulluks pärast pressikonverentsi lõppu. OMON oli küll našilastest puhastanud hooneesise tänava, kuid seda polnud nad ette näinud, et suursaadikut võidakse varitseda kaugemal. Suursaadiku auto sai sõita umbes 400 meetrit kui vahetult enne Turgenevi väljakut keeras saadiku sõidukile ette kaks teda oodanud autot. Autod ei lasnud saadikul edasi sõita ja samal ajal tormasid seisva masina juurde našilased, kes külvasid auto üle kenade kollaste võililledega. Oma lillekülvi saatsid nad karjudes: "Koju! Koju!".

Siis hakkas našide juht Jakimenko juhendama: laske neil nüüd edasi sõita, aga hästi aeglaselt. Selleks ajaks oli blokaad kestnud umbes viis minutit ja siis jõudis kohale OMON. OMO N sai küll blokaadi laiali lüüa, kuid kuna Moskva tänavail oli niikuinii ummik, siis teab mis kiiremat liikumist see ei taganud. Jaanus Piirsalu sõnul liigub nüüd OMON suursaadiku autoga kaasa ja vabastab sellele teed.

Välisministeeriumi pressiesindaja Ehtel Halliste kinnitas EPL Online'ile, et Eesti suursaadik Moskvas Marina Kaljurand sai pisargaasirünnakus pihta. Välisministeerium kinnitas ametlikus teadaanes, et pressikonverentsi ruumis rünnati suursaadikut ning kasutati gaasi. Märatsevad noored ründasid ka toimetuse ees seisvat suursaadiku autot ning sellelt rebiti jõhkralt Eesti lipp.

Jaanus Piirsalu teatas Moskvast, et Marina Kaljurand alustas kõigest hoolimata pressikonverentsi, kohal on umbes 50 ajakirjanikku. Marina Kaljurand kinnitas, et tema gaasiga otseselt pihta ei saanud ja et temaga on kõik korras.

Jaanus Piirsalu sõnul murdsid nasilased hoonesse sisse veidi enne selle ametlikku algusaega (praeguseks veidi üle tunni aja tagasi - toim.). Našilased tormasid selle ruumi suunas, kus Marina Kaljurand viibis. Ukse ees valvanud turvamees lasi ründajate pihta oma pisargaasiballooni tühjaks ja pidi siis ruumi sisse taanduma. Ukse vahelt aitas harjavarrega torkides ründajaid tagasi lüüa ka üks pressikeskuse töötaja, vahendab Jaanus Piirsalu. Väikese tulekustutusballooniga aitas kaitsmisel kaasa veel üks diplomaat.

Jaanus Piirsalu hinnangul võis suursaadik pisargaasiga "pihta" saada seetõttu, et kogu hoone on gaasi täis: köhivad ja vesistavad ka kõik ajakirjanikud.

Turvamehed pritsisid sissetungijaid pisargaasiga, kuid see našilasi ei kohutanud. Sissetungijad taandusid majast välja hoone väravate ette. Našilasi oli maja ees umbes 50 inimest ja kohal oli ka nende juht Jakimenko. Jaanus Piirsalu sõnul oli majas raske hingata, ajas köhima ja rääkimiseks oli piisavalt õhku ainult akende juures.

Jaanus Piirsalu sõnul on kell 11.50-ks kohale saabunud OMON, kes kiiresti hoone väravaesise našilastest puhtaks tegi. Noorteliikumise liikmed on taandunud tänavale.

Naši juht Jakimenko selgitas EPL ajakirjanikule, et algul tahtsid našilased pääseda pressikonverentsile ametlikult ja rahumeelselt. Paraku hakkasid turvamehed neid takistama ja siis otsustasid aktivistid küsimusi esitama pääseda jõuga ja sisenesid akna kaudu.

Jakimenko ütles Jaanus Piirsalu palve peale ka need küsimused, mida aktivistid Eesti saadikule esitada tahtsid:

Kus on Dmitri Linter, mis temaga toimub?

Kus on 10. klassi õpilane Maksim, kes mitu päeva tagasi kinni võeti ja kelle vanemad pole pojast mingit teavet saanud? 

RIA Novosti andmetel karjusid ruumi sissetunginud inimesed  „Ei fašismile!” .