Feminism on noorte diskussioonifoorumites viis korda populaarsem kui teised vestlusteemad, kirjutab Svenska Dagbladet.  Üks Rootsi arvamusliider ja juhtiv feminist Ebba Witt-Brattström leiab, et tuhandetele ja tuhandeletele veebivestlustele vaatamata ei tule netifeministid kunagi ühiskonnaareenile oma veendumusi teostama ja naiste võrdõiguslikkust jalule seadma.

Brattström selgitas, et feministiks olemine nõuab julgust ja anonüümselt netis feministina neiud julgust piisavalt ei saa.

Rootsi veebikommuunil Lunarstorm on 1,2 miljonit kasutajat ja feminism on seal kõige tulisemalt käsitletud teema. Sel teemal on umbes 25 000 vestlust. Teised enimpopulaarsed teemad on loomade õigused, maksud ja kliima – nendel teemadel on umbes 5000 vestlust.

Lunarstrormi toimetaja Mari Dahlen tutvustas, millest vaidlustes räägitakse: feminismi teemade all kirjutatakse nii sellest, et õpetajad lasevad poistel klassis rohkem lobiseda kui sellest, et praegu meedias propageeritav iluideaal on ebaõiglane ja vale. Dahlen arvab, et feministlikud vaidlused foorumites aitavad noortel rootslannadel kujundada väärtushinnanguid, mida nad muidu ei julgeks avalikult uurida.

Seevastu Ebba Witt-Brattström usub, et feministlikud veebikogukonnad teevad pigem kahju, kuna seal võrsuv feminism ei ole tugev, järjepidev ega elujõuline.