Oma ametkonna loomist alustas Obama president Clintoni kunagisest nõustajast Rahm Emanuelist, keda Obama oma meeskonda palus, vahendas BBC.

Emanuel on Illinoisi kongresmen, keda mõned vabariiklased on tugevalt kritiseerinud, kuna ta ajavat liialt oma rida. Ametisse asudes oleks Emanuel Obama meeskonna juhataja ja vastutav enamiku juhtkonnasisese asjaajamise eest. Kriitikute sõnul võiks aga Emanuel ametis olles kasvatada parteidevahelist lõhet, mida Obama on seni lubanud vähendada.

Siiani on spekuleeritud, et Obama palub kaitsesekretäril Robert Gatesil oma ametisse jääda. BBC Washingtoni korrespondendi Jane O’Brieni hinnangul austab Gatesi nii demokraatide kui ka vabariiklaste partei ning ta peegeldaks kaheparteilist juhtkonda.

Uue rahandussekretäri peaks president Obama samuti peagi ametisse määrama. Majanduskriisi tõttu on see ametipost üks olulisimaid. Tõenäolisemad kandidaadid sesse ametisse on endine rahandussekretär Larry Summers ja praegune New Yorgi föderaalreservi juht Timothy Geithner.

Obamal on aega kuni oma ametisseastumiseni 20. jaanuarini, et oma vanemametnikud valida. President George W. Bush on lubanud teha üleminekuperioodil täielikku koostööd.