Välisminister Paet rõhutas kohtumisel ka OSCE tegevuse tähtsust demokraatia edendamisel ja inimõiguste tagamisel. „Eesti on järjekindel meediavabaduse toetaja ning e-riigina peame tähtsaks ka laialdase internetivabaduse tagamist,“ sõnas välisminister. Ühtlasi ei tohiks Paeti sõnul ka OSCE-sse kuuluvates riikides esineda inimeste demokraatlike vabaduste piiramist. „Seetõttu on jätkuvalt oluline toetada Valgevene kodanikuühiskonda ja vaba meediat ning riigi demokraatlikke püüdlusi,“ ütles ta.

Samuti märkis välisminister, et tänapäeva maailmas tuleb OSCE-l üha enam võidelda ka riigipiire ületavate julgeolekuohtude, sealhulgas küberkuritegevuse ja terrorismiga. „Küberjulgeoleku tagamisel peab Eesti siiski oluliseks seda, et võitlust küberkuritegevusega peetaks viisil, mis ei piiraks sõnavabadust ja inimõigusi,“ sõnas Paet.

Käesoleval aastal on Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni eesistuja Leedu ning 18. OSCE Ministrite Nõukogu kohtumine toimub 6.-7. detsembril Vilniuses. 2012. aastal on OSCE eesistujaks Iirimaa.