Fatah’ poliitilise parteiga koostööd tegeva rühmituse al-Aqsa liikmete sõnul kasutavad nad populaarset Interneti kaardisüsteemi, et oma raketirünnakute sihtmärke määrata, vahendab The Guardian.

„Me võtame Google Earthist detaile ja võrdleme neid oma kaartidega kesklinnast ja tundlikest piirkondadest,“ sõnas Khaled Jaabari, rühmituse juht Gazas, kes on tuntud kui Abu Walid.

Abu Walid näitas oma arvutist aerofotot Iisraeli linnast Sderotist, et demonstreerida, kuidas tema rühmitus sihtmärke otsib.

Hoolimata relvade tahumatusest on paljud neist maandunud Sderot’s ja tapnud umbes kümmekond ning vigastanud suurel hulgal inimesi.

Videol on näha, kuidas al-Aqsa raketti testib – see lennutati Iisraeli suunal õhku asustamata piirkonnas Negevi kõrbes eelmisel kuul.

Google Mapis on satelliitkaardid ja detailirikkad 3D mudelid mõningatest piirkondadest. Ehkki satelliitpilte värskendatakse ebaregulaarselt, siis mõned kaitseeksperdid leiavad, et kerge ligipääsetavus sellisele informatsioonile võib suurendada militaarsete organisatsioonide ohustatust.