"Pärast vahistamist tabas mind šokk, oli ainult sisemine viha toimuva vastu, teadmatus. Kui sai selgeks, milles mind süüdistatakse, siis oli ka selge, kõik see oli väljamõeldis ja jama. Tekkis vajadus protestida," ütles Vladimir Panov täna ETV hommikuprogrammis.

Panovi hinnangul soovisid prokurörid ja uurijad, kes nüüdseks on ametist lahkunud, näidata teda rahvale kui sarimõrvar Ustimenkot. Viie aasta eest näidati mõlemaid mehi rahvale käeraudades.

Panovi sõnul arvasid algul paljud, et temast on saanud poliitiline laip. "Kuid kõik need viis aastat ei ole ma kohanud ühtegi inimest, kes oleks arvanud, et ma olen kurjategija. Pigem leiti, et tegemist on väljamõeldud süüdistusega või isegi tellitud tööga," märkis Panov.

Panov lisas, et Eesti riiki ta kohtusse andma ei hakka, kuid paljugi sõltuvad tema edasised sammud sellest, kuidas käsitleb teemat edasi meedia.

"BNS, Äripäev ja eriti eilne Ekspress ajavad paraku jätkuvalt valejuttu," märkis endine abilinnapea.

Panov kiitis prokurör Helga Aadamsood, kes erinevalt eelkäijatest jõudis "õigele sisemisele veendumusele, et kuritegu pole".

Pärnu maakohus mõistis sel nädalal õigeks kaitsepolitsei ekstöötaja Priit Tikerpe, keda süüdistati pistise andmises, ja Tallinna endise abilinnapea Vladimir Panovi, keda süüdistati pistise võtmises.

Riigiprokurör Helga Aadamsoo loobus nimelt süüdistusest Tikerpe ja Panovi suhtes, põhjendades oma otsust sellega, et riigikohtu praktikaga on tänaseks oluliselt muutunud tõendite hindamine kohtus. Samuti on tema hinnangul oluline, et kohtulahend saabuks mõistliku aja jooksul.

"Hinnates kohtule esitatud tõendeid nende kogumist ja seda, et uute tõendite kogumine viis aastat hiljem kohtumenetluse ajal on oluliselt raskendatud või välistatud, ei piisa enam kohtule esitatud tõenditest isikute süüdistamiseks," kommenteeris riigiprokuratuuri pressiteenistus Päevaleht Online'ile täna tehtud otsust.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar märkis sel nädalal antud pressikonverentsil, et on valmis nüüdseks pensionieas oleva Panovi taas linnasüsteemi palgale võtma.

Panov ise ütles täna, et jätkab tegevust oma väikeettevõttes.