Politsei andis autojuhile peatumismärguande, kuid mees üritas politsei eest ära sõita. Kollasel tänaval Mazda siiski peatus, kuid siis põgenes mees juba joostes.

Sama situatsioon kordus ülejärgmise päeva, 15. augusti varahommikul, kui Narva maanteel sooviti kontrollida sõiduki tehnilist seisukorda.

Ka siis reageeris juht peatumismärguandele kiiruse lisamisega. Eest ära sõitmine lõppes Narva maantee parklas, kus auto vasakpoolsed rehvid purunesid. Peatumise järel üritas juht taaskord jalgsi põgeneda.

Mõlemal korral peeti roolis olnud 25-aastane mees kinni. Tal puudus juhtimisõigus ning teda on varasemalt karistatud nii juhtimisõiguseta juhtimise kui ka alkoholijoobes rooli asumise eest.

Esimese rikkumise eest karistati meest 11-päevase ja teise eest 15-päevase arestiga ning kokku peab juht arestikambris veetma 26 päeva.

Põhja Prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juhi Elari Kasemetsa sõnul on nö ärasõidu situatsioonid üliohtlikud kõigile liiklejatele.

„Ühelt poolt ei suuda kiirust ületav ja ohtlikult manööverdav ärevuses juht enam liikluspilti adekvaatselt tajuda. Teiselt poolt ei tohiks ta üldjuhul üldse liikluses osaleda, kas siis juhtimisõiguse puudumine, alkoholi või sõiduki tehnilise seisundi tõttu. Just seetõttu on politsei hinnangul tegemist sama tõsise rikkumisega kui joobes juhtimine,“ selgitas ta.

Vanemkomissar Kasemets ütleb, et tegelikult teevad põgenemist üritavad juhid asja enda jaoks tükk maad hullemaks.

„Juhul, kui liiklushuligaanil õnnestubki politsei eest ära sõita, jätkame kindlasti juhi välja selgitamist hilisema menetluse käigus ning varem või hiljem tuleb oma tegude eest vastust anda,“ lisas ta.