Uldrich kinnitas, et ühtki kadumise juhtumi uurimist ei lõpeta politsei isegi siis, kui aktiivne juurdlus enam uusi niidiotsi ei anna. Nii mõnigi kadumise juhtum leiab tema sõnul lahenduse aastaid hiljem, kui loodus ohvri välja annab.

„Muidugi, sagedamini on ikka positiivsema lõpplahendusega sündmusi,“ lausus ta ja lisas, et inimeste kadumise juhtumid on väga erinevad ning inimene võib olla kadunud paarist tunnist mitme aastani.

Tänase seisuga palub politsei abi 54 teadmata kadunud inimese leidmiseks.

Politseil on igast vihjest abi

Uldrich kinnitas, et kõik inimestelt laekuvad vihjed on alati teretulnud ning ei tasu kahtlemisega aega kaotada, vaid anda oma tähelepanekutest politseile viivitamatult teada.

Ta tõi näiteks, et väiksemates kohtades on kodanike abivalmidus ja aktiivsus eriti märgatav. „Kui keegi piirkonnast läheb kaduma, tullakse otsingutele appi kogu külarahvaga,“ rääkis ta. „Suureks abiks on politseile ka kadunud inimese lähedased, sõbrad-tuttavad, vabatahtlikud ning alati võime otsingutele kaasata ka kaitseliitlasi.“

„Iga otsija on eeskätt inimene, kes kindlasti loodab parimat. See tähendab, et ta teeb kõik endast sõltuva,“ ütles Uldrich lõpetuseks. „Arusaadav, et lähedaste jaoks on minut tunni ning kuu aasta pikkusega ning kõige raskem on teadmatus.“