„Kogemata ei ole võimalik joobeseisundis rooli sattuda, kuna inimene ju teab, et on alkoholi tarvitanud, seega on tegemist teadliku ent täiesti vastutustundetu otsusega,“ ütles Pai. „Alkoholi mõjud lahkuvad inimese organismist tunduvalt aeglasemalt kui seda arvatakse, mistõttu tuleb vähemagi kahtluse korral oma terviseseisundit kontrollida või sõitmata jätta.“

Sirle Pai sõnul on joobes juhtimiste avastamine ja nende ära hoidmine politsei jaoks pidev prioriteet. „Korraldame regulaarseid kõik puhuvad operatsioone ning hoiame seda teemat ka igapäevase liiklusjärelevalve käigus pideva tähelepanu all. Kuna nii avastatud joobes juhtide kui ka nende põhjustatud õnnetuste arv on varasema aastaga võrreldes kasvanud, siis suhtub politsei ka edaspidi joobes juhtimisse täie rangusega,“ ütles Pai.

Täna hommikul kontrolliti autojuhtide joovet Põhja puiesteel, Filtri teel ja Tallinna sadamas. Ligi 900st kontrollitud juhist olid 8 tarvitanud alkoholi, neist ühe puhul oli joove selline, mille puhul alustatakse kriminaalmenetlust.