Pühendatuna 31. detsembril algavale rahva ja eluruumide loendusele, saab teabepäeval tutvuda nii saabuva loenduse kaardirakendustega, mille abil kaardistatakse Eesti eluruumid kui ka rahvaloenduse kaartidega läbi aegade. „Loenduskaardid annavad hea ülevaate kartograafia arengust. Näiteks olid 1922. aasta loendusel kasutada vaid linnade plaanid ja väga üldised kaardid. 2000. aastal loendusel võeti kasutusele GIS andmebaas. Kui sinna kõrvale panna ka tänavuse loenduse kaardirakendused, siis tekib põnev võrdlusmoment,“ rääkis Masik.

Programmis tutvustatakse lisaks rahvaloenduse geoinfosüsteemidele ka Rahvusarhiivi ja Maa-ameti kaardisüsteeme, virtuaalse Tallinna vanalinna projekti ja muud põnevat. Kogu programmiga saab tutvuda aadressil http://www.gispaev.ee. Üritusel osalemine on tasuta.

Eestis toimub rahvaloendus tänavu 31. detsembrist järgmise aasta 31. märtsini. Esimese kuu jooksul (31.12.2011–31.01.2012) toimub elektrooniline rahvaloendus ehk e-loendus, kus Eesti alalised elanikud saavad vastata küsimustikule internetis. Neid, kes e-loendusel ei osale, külastavad perioodil 16. veebruar – 31. märts 2012 rahvaloendajad.