"Koalisatsiooninõukogu keskseks teemaks oli siiski pensionitõus ja pensionea tõstmise küsimus käis korraks arutelust läbi, kuid selles osas mingile otsusele ei jõutud ega pikemalt ei peatutud," ütles Reformierakonna pressiesindaja Henri Arras Päevaleht Online'ile.

Reformierakonna aseesimees Keit Pentus täpsustas Päevaleht Online´ile, et täna oli arutelu all pensionitõus mitte pensioniea tõus. Pentus lisas, et pensioniea tõus tuleb millaski tulevikus kindlasti arutelu alla, kuid kuni 2016. aastani on see seadusega kindlalt paika pandud ning seda ei ole kavas kellelgi muuta.

Pentuse sõnul esitas sotsiaalminister pensionide tõstmiseks pensionisüsteemi muutmiseks mitu ettepanekut, mille kohta võetakse otsus vastu nädala jooksul.

Reformierakond käis enne valimisi välja idee tõsta üldine vanaduspensioniiga järk-järgult 67 eluaastani ja vähendada ennetähtaegselt pensionile minejate hulka.

2010. aastaks tahab erakond suurendada tööjõust väljumise keskmist vanust 65 eluaastani.

Hetkel on õigus vanaduspensionile isikul, kes on saanud 63-aastaseks ning kellel on vähemalt 15 aastat Eestis omandatud pensionistaaži.