Täna pärastlõunal valitses Tallinna vanalinnas asuvate baaride ja pubide siseruumides enamjaolt tühjus, kui mõned hilised lõunatajad ja päikese eest varju pugenud brittidest õllesõbrad välja jätta.

Nimeta baari baaridaam kinnitas, et sellisel pärastlõunasel ajal ongi baaris alati vähe inimesi ja enamuse klientuurist moodustavad lõunatamas käivad kontoritöötajad. Baaridaami sõnul on külastajad siiani suitsetamiskeeldu aksepteerinud ja vaidlusi sellelt pinnalt ühegi kliendiga ettetulnud ei ole.

Nimega baari väliterrassil õlut ja päikest nautinud kolm britti, kes saabusid Eestisse oma maa jalgpallikoondisele pöialt hoidma, ei teinud siseruumides suitsetamise keelamisest suuremat numbrit, kuna Inglismaal selline keeld juba kehtib ja sellega ollakse harjunud.

Nimega baari terrassil sigarette nautinud kaks naisterahvast kinnitasid, et pooldavad uut keeluseadust ja neile see muret ei tee, sest soojadel suvekuudel ongi mõnusam väljas istuda, kus on suitsetamine lubatud ning talve tulekuga võib vabalt ka suitsetamisest loobuda. Samas ei näinud naised probleemi ka talviste miinuskraadidega väljas suitsetamas käimises.

St. Patrick Pubi töötaja kinnitas, et vajadust spetsiaalsete suitsetamist keelavate kirjade ülespanekuks ei ole, sest sellest annavad märku baariletilt ja laudadelt puuduvad tuhatoosid. Neile, kes suitsetada soovivad, paigaldas pubi oma ukse ette suure tuhatoosi.

Valli baaris valitses pärastlõunal tühjus ja seinal rippus kliente suitsetamiskeelust teavitav paberleht. Valli baari baarman oli suitsetamise keeluga igati päri ja leidis, et Eesti valitsusel oli viimane aeg teiste Lääne riikide eeskuju järgida. Sama ei saa öelda Valli baari ees suitsu pahvinud kahe venelannast daami kohta, kes küll leidsid, et suitsetamise piiramine on inimeste tervise seisukohalt vajalik, kuid kurtsid siiski, et talvel läheb raskeks, kuna külmaga on ebamugav õuevahet suitsetamas käia.

Endise Raeköögi ruumides tegutsevas pubis Beer House käivad juba ettevalmistused eraldi suitsuruumide ehitamiseks, et ka külmal perioodil oleks soovijail võimalus sigarette suitsetada. Beer House`i klienditeenindaja sõnul suitsetamiskeeld publie halvasti ei mõju, sest enamuse nende klientidest moodustavad turistid, kelle kodumaal juba kehtivad suitsetamist piiravad seadused.

Kopli liinide vahetus läheduses asuvas inimtühjas Sepa baaris ilutsesid seintele nii eesti- kui venekeelsed sildid, mis teavitasid külastajaid suitsetamise keelust siseruumides. Seda, milline on olnud baari külastajate suhtumine uude suitsetamiskeeldu baaridaam kommenteerida ei söendanud. Sepa baari ees viibinud potentsiaalsed baari külastajad kinnitasid justkui ühest suust, et nemad üldse ei suitseta ja ei tea midagi uuest kehtima hakanud seadusest.