Politseinikud laiutavad käsi: nad leidsid looma lihtsalt pühapäeva õhtul Nyköpingi raudteejaamast, kirjutab Dagens Nyheter. Elukas oli kenasti kassidele mõeldud reisikastis, kuid täiesti ihuüksi.

Kurioosseks teeb loo see asjaolu, et ninakaru ei kuulu sugugi Rootsi loomastikku. Ninakaru ehk koaati elupaigad on Kesk-ja Lõuna-Ameerikas, samuti pole loom just levinud lemmik ja seaduslikul teel pole väike elukas kindlasti mitte Rootsi tulnud. Aga kui juba keegi nägi kurja vaeva ninakaru Rootsi smuugeldamisega, siis miks ometi jättis too kelm vaese looma raudteejaama maha?

Hämmeldunud, kuid loomasõbralikud korrakaitsjad võtsid ninakaru enda juurde ja nüüd on pika saba ja pika ninaga tegelane politseijaoskonna üldine lemmik. Loom on uudishimulik ja sõbralik.

Paraku ootas väikest pikahännalist konstaablihakatist kurb saatus: ta tuleb magama panna. Asi on selles, et tundmatut päritolu eksootiline loom ise enda eest kosta ei saa ja nii ei tea keegi, mis viirusi ja muid haigusi ta kanda võib. 

Meedia tähelepanu aitas ninakaru Ebbe'l siiski igavesest unest pääseda ja loom sai üsna viimasel hetkel tasuta korteri ja kosti Kolmardeni loomaaias.