„Mõlemad mehed sepistasid endale läbi konflikti rekordilise avaliku arvamuse toetusnumbri, mis tõsi küll langes tõe selgudes kivina. Bushi jaoks oli teiseks ametiajaks tagasivalimise võti Iraagi sõja alustamine, sellega koondas ta mõneks valimiseelseks kuuks enda taha hingelt patriootlikud ameeriklased. Ansip kordas seda mustrit 2007. aasta kevade pronkssõduri ümberpaigutamist konfliktsel viisil lahendades,“ kirjutas Savisaar oma blogis.

„George W. Bushi majanduspoliitika tunnusjooneks on maksuvabastused kõige rikkamatele. Ka Andrus Ansipi juhitud valitsus keskendub tulumaksulangetusele, millest võidavad enim jõukamad inimesed, samas kui tavainimesed läbi käibemaksutõusude kaotavad ja maksavad veel pealegi,“ jätkas linnapea.

Savisaar väitis, et George W. Bushi ajal olid USAs vaeslapse rollis nii haridus kui tervishoid.

„Laste hariduse ning enese tervise eest pidid ameeriklased isiklikust rahakotist aina enam dollareid välja käima. Ka Andrus Ansip kandib läbi käibemaksu tõusu raha välja just eeskätt tervishoiu-, haridus- ja kultuurivaldkonnast,“ lisas ta.

„Panin tähele nii mõnegi Eesti poliitiku haput nägu kolmapäeva hommikul, kuigi retooriliselt räägiti sellest, et iga USA president on Eestile sobilik. Võib aga ette kujutada mida juba pikka aega USA vabariiklastele orienteeritud Eesti parempoolsete parteide juhid tegelikult mõtlesid. Oli ju kolmapäeva hommik neile nagu McCainilegi kaotuse hommik,“ võttis Savisaar teema kokku.