Loosis osalemiseks mine leheküljele www.epl.ee/uudiskiri ja registreeri end uudiskirja saajaks.
Eesti Päevalehe uudiskiri toob tööpäeva värskemad ja kvaliteetsemad uudised otse Sinu e-postkasti!

Piletiloosi võitjad selguvad 20. aprillil kell 16!

Võitjatele jätame võimaluse valida osavõistluse ektreemse A-raja aja ja koha. Meeskond koosneb kolmest inimesest.

Eesti elamuslikem spordivõistluste sari on saanud uue nime ja algaval hooajal sukelduvad võistlejad uutesse seiklustesse. Formaat on jäänud siiski traditsiooniliseks: sari koosneb neljast osavõistlusest, kus kolmeliikmelised tiimid, kes liiguvad jalgsi, jalgrattaga ja kanuuga, läbivad maastikule kontrollpunktidega tähistatud raja ning sooritavad ettenähtud lisaülesanded. Rada kulgeb valdavalt mööda väikseid metsateid, põikab vahepeal tihnikusse, ronib üle küngastest ja mägedest ning ületab kohati soo või raba. Kanuuetapp seikleb looduskaunil järvel või lookleb mõnel Eesti arvukatest väikestest jõgedest. Ühe seikluse maastik on lai ja asub tavaliselt hõreda asustuse ning puutumatu loodusega piirkonnas.

Seikluste ajad ja kohad:
26. aprill Ardu, Harjumaa
27. – 28.juuni Väätsa, Järvamaa, öine, pikk
26. juuli Elva, Tartumaa
5. september Tabasalu, Harjumaa, laupäevane sprint

Seiklussport on võistkondlik ala, kus 3-liikmelised mees-, nais- ja segavõistkonnad võtavad üksteiselt mõõtu ekstreemsel A-rajal (5 – 8 tundi) ja mõnusal B-rajal (3 – 4 tundi). Pikkadel radadel leidub alati looduslikke takistusi, kuid sujuv meeskonnatöö ning võistkonnasisene julgustus, toetus ja abi võimaldab rasked hetked ületada.

Osalemiseks ei ole palju vaja, piisab vaid jalgrattast ja kiivrist, kuna kanuusõidu ja lisaülesannete varustust pakuvad korraldajad. Siiski ei tee paha eelmainitule lisaks kaasa võtta ilmastikukindlad spordiriided, mugavad jooksutossud, kompass, kaardialus jalgrattale ja väike seljakott koos joogipudeli ning energiarikaste suupistetega. A-rajal on kahel osavõistlusel kavas ka rulluisutamine, aga seda rajalõiku on võimalik läbida ka joostes.

Loe rohkem Xdreami koduleheküljelt .