Pärnu linnavalitsus teatas möödunud reedel resoluutse otsuse, mille kohaselt pidid täna algama lammutustööd, kui hotell ise enne midagi ei ette ei võta.

Kuku raadio hommikuprogrammi andmetel täna hommikul Pärnus veel lammutusmasinaid näha ei olnud, küll aga sulgesid turvamehed hotelli omaniku käsul hoone sissepääsu. Edasipääsemiseks tuli ka linnavalitsuse töötajail luba küsida.

Hotelli juures olid kohal nii töömehed kui ka kolimisteenuste auto. 

Pärnu linnavalitsuse planeerimisosakonna juhataja Enn Bernard ütles Pärnu Postimehele, et täna lammutustöödega Delfine hotellis ei alustatagi. „Kuna ruumid olid täielikult sisustatud ja seal töötasid inimesed, siis anti hotellile neli päeva aega ruumide mööblist ja muust sisustusest vabastamiseks,“ lisas Bernard.

21. aprillil jätkatakse lammutustöödega. Kõik lammutusega seotud kulud nõutakse asendustäitmise ja sunniraha seaduse alusel sisse hoone omanikult, Bluewater OÜlt.

Pärnu linn andis korralduse hotelli ebaseaduslik juurdeehitus likvideerida 2006. aasta 21. augustil. Hotelli tollane omanik AS Pärna kaebas linnavalitsuse ettekirjutise kohtusse, kuid kaotas kohtuvaidluse.