ÜRO eriraportööri kinnitusel esineb Eestis ka uusnatsi rühmitusi. Välisministeeriumi asekantsler Harri Tiido, kes Eesti ametnikest kohtus eriraportööriga viimasena, kommenteeris TV3 "Seitsmestele uudistele": "Rassismiilminguid Eestis on, me kõik teame Tartu sündmusi. Tegelikult ainsad tema näited olidki Tartust, aga ta laiendas selle huvitaval kombel mitmusesesse natslikud rühmitused. Kui me omavahel rääkisime, siis ma ütlesin, et tegemist on Tartu skinheadidega, kes on teada ja kelle arv on võrdlemisi väike, aga tal olid tema punktid juba valmis kirjutatud.”

Tiido sõnul nägi ta pressikonverentsil vene meediakanalite rahulolu: “Nägin seda üle laua, et nad on oma punkti kirja saanud."

Tiido lisas, et eriraportöör nägi toimuvat vähe ühepoolselt: "Ütleksin, et meie omavahelises vestluses tuli välja tema seisukoht, et kõigil, kes on vähemus, on õigused. Sellevõrra vähem näeb ta aga, et ka enamusel on õigused
või et, kas vähemuste õiguste eest võideldes ei kannata enamuse õigused.

Ütlesin talle meievahelisel vestlusel, et kui ta kujutab ette vene keele muutumist teiseks riigikeeleks, siis kõik on kohustatud vestlema ainult vene keeles, sest kui üks pool ei soovi teise poole keelt õppida, siis jääb üle vaid suuremal rühmal õppida vähemuse keelt. Ta ei vastanud sellele küsimusele, sest ta polnud seda kunagi niimoodi näinud."