Tööandjad nõuavad valitsuselt euro nimel pingutamist ja toovad välja ka kolm konkreetset ettepanekut, milleks on riigiasutuste kulude veel jõulisem kärpimine, pensionäride tulumaksusoodustuste kaotamine ja üksikisiku tulumaksu tõstmine, vahendas ERR-i uudisteportaal "Aktuaalset kaamerat".

"Kindlasti on ettevõtjad täna arvestanud, et on lootus euroga liituda," rääkis tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriis. "Ja seda on valitsus ka korduvalt kinnitanud. Nii et ka veel hiljuti toimunud maksutõusud ja paljud muud ebamugavad otsused, mis ettevõtete konkurentsivõimet on vähendanud, võeti vastu võib-olla mõnevõrra rahulikumalt, arvates, et liitudes euroga need positiivsed küljed taandavad otsuste negatiivsed pooled."

"Nagu tõestasid esimese kvartali andmed, toimuski šokk aasta esimestel kuudel," selgitas Kriis. "Ja valitsus, kellel kindlasti oli informatsioon olemas, oleks pidanud sellest tegema õigeaegselt järeldusi. Tagantjärele on nüüd loomulikult lihtne tark olla, aga see ei anna enam alust õigustuseks, et kõik on nüüd justkui kadunud ja eurole üleminek on praktiliselt lootusetu."