Ujulatega lasteaedades käivate laste vanemad peavad hakkama maksma 33,36 eurot kuus, vaid nende laste eest, kes ujumas ei käi, tuleb maksta 29,47 eurot. Ujulat kasutavate laste eest tuleb vanematel tasuda seega 12 protsenti töötasu alammäärast.

Lasteaaedade kohatasu arutanud komisjon leidis, et on mõistlik eristada ujulaga ja ujulata lasteaedu. Vanema osa suurendamine 1,4 protsendi võrra katab ujula tegevuskulust linna teatel umbes 80 protsenti.

Seaduse järgi võib vanemate kaetav osa ühe lapse kohta olla kuni 20 protsenti palga alammäärast. Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart märkis, et pealinnas on lasteaia kohatasu senine määr püsinud muutumatuna viimased viis aastat.

„Kavandatav muutus on tingitud inflatsiooni kasvust ja märkimisväärsest küttehinna tõusust,“ selgitas Kõlvart, kes kinnitab, et saadud raha läheb lasteaedade kulude katteks.

Linn vabastab kohatasust ja kompenseerib saamata tulu nende perede laste eest, kes saavad toimetulekutoetust ja kelle elukohaks on rahvastikuregistri andmetel vähemalt üks aasta olnud Tallinna linn.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart märkis, et pealinnas on lasteaia kohatasu senine määr püsinud muutumatuna viimased viis aastat.

„Ent lasteaia kohatasu maksumus jääb pealinnas ka pärast selle muutmist üheks väiksemaks Eestis – näiteks Tartus moodustab vanema osa määr ühes kuus lapse kohta Vabariigi Valitsuse kehtestatud töötasu alammäärast 11%, Pärnus 12% ja Viimsis 20%,“ selgitas ta.

Tallinnas tõuseb vanemate poolt kaetavate lasteaia kulude osa määr seniselt kaheksalt protsendilt 10,6 protsendini miinimumpalgast.