Tänane reis on sissejuhatuseks ühisettevõtmisele, mida veavad Opera Romana Pellegrinaggi (Vatikani asutus, mis tegeleb usuturismi ja palverännakute korraldamisega) ning Itaalia lennukompanii Mistral Air, teatas katoliiklik uudisteagentuur ZENIT.

Reisi Lourdes'i saadab paavsti vikaar Roomas kardinal Camillo Ruini. Ta peab kohalikus püha Bernadette'i basiilikas sajakonnale palverändurile ka asjakohase missa. Palverännakulend jõuab tagasi Rooma veel täna hilisõhtul.

Kuni aasta lõpuni on kavandatud veel umbes 30 erinevat tšarterreisi tähtsamatesse Euroopa, Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika sihtkohtadesse. Nimekirja kuuluvad Fatima Portugalis, Santiago de Compostela Hispaanias, Częstochowa Poolas, Aleksandria Egiptuses ja Püha Maa ehk Jeruusalemm.

Opera Romana Pellegrinaggi administratiivjuht isa Cesare Atuire ütles agentuurile, et hetkel on tšarterlendudeks kasutada kolm lennukit, igaühes 148 kohta. Samas avaldas ta lootust, et palverännakute hind jääb mõõdukaks ja vastavusse palverändurite soovidega. Opera Romana Pellegrinaggi palverännakute koduleht Journeys of the Spirit (hingereisid inglise keeles) andmetel maksab septembri lõpus toimuv neli päeva vältav reis Lourdes'i 555 eurot, hind sisaldab lennureisi, hotelli ja ringsõite kohapeal.

Lourdes'i püha Bernadett'i basiilika on pühendatud Bernadette Soubirous'le, keda katoliiklased peavad pühakuks. 1858. aastal nägi siis 14-aastane tütarlaps kohalikus koopas seitsmeteistkümnel korral nägemust, mida usklikud arvavad olevat Neitsi Maarja. Tänapäeval külastavad palverännaku eesmärgil mitu miljonit inimest Lourdes'i pühi paiku. Lisaks koopale, millest voolab püha allikas on 51 hektaril mitmeid kirikuid ja basiilikaid, kokku 22 palvetamiskohta.