Erika Salumäe:"Koolinoorte MM Kergejoustikus on ISF-i ürituste kalendris kõige olulisem suurvõistlus. Laste- ja noortespordis on see võrdne olümpiamangudega. Korraldusõigusi ei anta kergelt, sellele eelneb suur hulk läbiraakimisi ja lõpuks otsustab kõik ikkagi presentatsioon ISF-i juhatuse ees. Eesti presentatsioon oli parim ja ma pean seda sama suureks võiduks kui võitu spordis. Eestile korraldusõiguse andmine on suur samm edasi kogu meie spordiliikumises ning aitab meie lastel mõista, millised võimalused neil koolispordiga tegeledes edaspidi rahvusvahelisel tasandil avanevad."

Koolisport on voistlussport kõigi õpilaste jaoks, mis peamine, ei nõua kulutusi lapsevanematelt, vaid ainult head tahet. See on võimalus tegeleda erinevate spordialadega pärast tunde oma kooli juures. Eestis toimub Koolispordi raames terve rida erinevaid võistlussarju.

Noorteolümpia Eestisse toomisel on Koolispordi Liidul olemas riigipoolne toetus läbi kultuuriministeeriumi. EKSL peasekretär Madis Pettai sõnul on Tallinnasse võistlema oodata 500 koolinoort kõigist 70-st liikmesriigist. Madis Pettai:" Nii kõrgetasemelise ja arvuka osavõtjaskonnaga võistluste korraldamine annab võimaluse tutvustada Eesti kultuuri, ajalugu ja tänapaeva sadadele noortele läbi spordi."

Oma toetust Noorteolümpia Eestisse toomisel on avaldanud ka Tallinna linnapea Edgar Savisaar:" Tallinn on tõestanud end olümpialinnana juba 1980 aastal. Ühtlasi on Eestil olemas mitmete kaalukate suurvõistluste korraldamise kogemus nii Otepää MK-etappide kui ka näiteks Tallinnas toimunud jäähoki MM alaturniiri näol. Toetan kahe käega ideed tuua rahvusvaheline koolinoorte MM 2009 suvel Tallinnasse."

Kahekordne olümpiavoitja Erika Salumae on Eesti Koolispordi Liidu president aastast 2004. Eelmisel suvel valiti ta rahvusvahelise Koolispordi Liidu Föderatsiooni juhatusse, kuhu 70-st liikmesriigist kuuluvad vaid kuue riigi esindajad.

ENE VEIKSAAR