Heinla pole ise kunagi positiivset dopinguproovi andnud, kuid kontroll on väga harv.
Kuna ained saadeti ekspertiisi ja menetlus alles käib, jäeti mainimata, keda dopinguainete riigist väljaveos kahtlustatakse. Eesti Päevalehe andmetel käib jutt hiljuti kuuendat korda Eestimaa rammumeheks kroonitud Rauno Heinlast. MTA teatas, et nad ei saa menetluse ajal Eesti Päevalehe infot kommenteerida.

Heinla ei soovinud teemat Eesti Päevalehega lahata, aga hoolimata korduvatest palvetest ei lükanud ta väidet ka ümber:

Rauno Heinla, soovin kontrollida infot, et sind kahtlustatakse dopinguaine riigist väljavedamises.

Ah soo. Ei, sellise koha pealt pole mul küll midagi kommenteerida. Vot. Aga nii et…

Kas see info on vale või sa lihtsalt ei saa seda praegu kommenteerida?

Ei, mul ei ole selle koha peal küll midagi öelda. Aga okei, davai, head aega.
Ma sõidan võistlusele ja pole aega sellisteks teemadeks, mida keegi kahtlustab.
Heinla katkestas kõne ja rohkem ei vastanud. Eesti Päevalehe sõnumitele, milles püüdsime teda veenda selgesõnaliselt väidet ümber lükkama või juhtunust oma versioon rääkima, vastas ta SMS-iga: „Ma sõidan võistlusele ja pole aega sellisteks teemadeks, mida keegi kahtlustab.”

Pole positiivset proovi

Inglismaal toimuvale rammumeeste EM-ile sõitev Heinla pole ise kunagi positiivset dopinguproovi andnud. Rammumeeste võistlustel on kontroll olümpiaaladega võrreldes väga harv. Proove võetakse üksnes MM-il. Aprillis Kuma raadio eetris olnud saates küsiti Heinlalt muu hulgas ka dopingu kohta. „Kui tellin internetist toidulisandeid ja asju, ei huvita mind, kas seal on lubatud kogus ületatud või mitte. Kui ma tean, et kehal on vaja mingeid aineid, siis tuleb ikkagi tarvitada,” seletas Heinla toona.

Kui MTA ekspertiis kinnitab kahtlusi, määratakse loata tegevuse eest karistus, milleks võib olla rahatrahv või kuni kolmeaastane vangistus.

Kes ta on?

Rauno Heinla

Vanus: 33

Pärit: Tartumaalt Kõrvekülast

Ala: rammumehe sport

Saavutused: Tallinnas peetud Meistrite liiga etapivõit (2014), poodiumile pääsenud korduvalt teistelgi etappidel. Ainus mees, kes on tulnud kuuel korral Eesti meistriks.

Huvitavat: kaotas mõne aasta eest ränga vigastuse ja arstide valede otsuste tõttu parema jala kannkaõõlusest üheksa sentimeetrit (mädanes ära), kuid tänu tahtejõule ja kuuele lõikusele naasis tippsporti.