1. Esimene mäng

Ime sünnib ainult raamatus või filmis. Tuleb ise tugev olla.
Avamäng annab turniirile näo. Kui võidad, lisandub enesekindlust kapaga, kui kaotad, kaob usk. Kui Eesti koondis alistas 1993. aasta EM-il alustuseks hilisema tšempioni Saksamaa, olid hädavajalikud punktid kirjas. Sellest tähtsamgi oli, et meeskond sai justkui tiivad. Võit tõmbas mehed käima ja küttis üles: võime kõigile tuule alla teha!

2. Vaimutugevus

Vastastega võrreldes on Eesti arsenal kesine, pole pikki, staare ega kuldkäsi. Kuid mõni relv meil siiski on või vähemalt peaks olema: vaimuenergia, meeskonnahing ja sisemine põlemine. Nendeta ei suuda ka maailma parim taktika meeskonda võidule viia.

3. Tabavad (kaug)visked

Ülemaks kui hingejõudu, kallimaks kui kaugviskeid tuleb füüsist tunnistada.
Eestil pole tugevat eesliini, pole mehi, kes oskaks või tahaks mängida selg korvi poole. Seega pole alt suuri punkte loota ja otsustavaks saavad visked. Kolmesed peavad minema ja visketabavus peab olema üle keskmise. Kui ei lähe ega ole, on vähe lootust.

4. Füüsis

Ülemaks kui hingejõudu, kallimaks kui kaugviskeid tuleb füüsist tunnistada. Kui keha ei kesta, pole tugevast vaimust kasu. Kehv füüsiline konditsioon halvab kõik mänguelemendid: mõte ei liigu, vastased jäävad blokeerimata, kaitses ei jõua ning kui jalad pehmed, ei taba ka visked.

5. Minutimehed

Ärakukkumisi ei tohi olla. Kõik peavad oma välja mängima ja pisut enamgi. Ka need, kes minutiks-paariks platsile saavad, võivad otsustada mängu saatuse – rumal möödavise, teine otsa, kaitses kaks eksimust ja vastaste rong annab vilet.

6. Lihtsad korvid

Oleks meil pikk ja suur, kes betoneeriks korvialuse tsooni… Aga ei ole.
Kaasaegne mäng on lihtne ja kiire. Ole vaba, saada pall teele. Jätad saatmata, ei pruugi teist võimalust tulla ja loota hädavisetele on patt. Võimaluste otsimine kulutab jõudu. Eks kaotajad ole ühtepuhku käsi laiutanud: vastased said lihtsaid korve, meie rügasime rünnakul tulutult.

7. Meeskondlik kaitse

Oleks meil pikk ja suur, kes betoneeriks korvialuse tsooni… Aga ei ole. Sestap tuleb tegutseda kambakesi ja jõuliselt, üksteist aidates. Kaugvisked võivad minna, kuid võivad ka mitte minna, ent kui lubad vastasel korvialuse kaitse murda, läheb keeruliseks.