Eesti Päevalehe andmetel on 3400 euro suuruse kuupalgaga tähtsast ametist huvitatud mitu nimekat spordijuhti.
Priit Ilver

Audentese spordigümnaasiumi direktor Priit Ilver polnud eile kella neljaks veel otsustanud. „Ma ei ole taotlust lähetanud, aga ka mitte loobunud,” kinnitas Ilver, kes ei teadnud, kas kuulata südant või mõistust. Ühest küljest oleks asekantsleri koht muidugi ambitsioonikas väljakutse, teisalt lööks see senise elukorralduse pea peale. Ameerikas ärijuhtimist õppinud endise korvpalluri kinnitusel on kõhklused seotud eelkõige isikliku elu ja perega. „Praegu on minu elu korraldatud nii, et olen väga palju sõltuv sellest territooriumist, kus töötan – laste koolid, trennid.” Ilver tunnistas, et Eesti Päevalehega vestlemise ajal ei olnud ta veel hakanud kirjutama nõutavat esseed teemal „Riigi roll spordivaldkonna edendamisel – lähiaastate peamised väljakutsed ja võimalikud lahendused”.

Täiendatud! Vahetult enne kella kukkumist saatis Ilver siiski taotluse ära. Kokku laekus avaldusi 18.

Marko Kaljuveer lükkas otsustamise viimasele hetkele. "Ma pole lõplikku otsust veel teinud."
Ka endine ETV sporditoimetuse juht ja praegune golfiliidu president Marko Kaljuveer lükkas otsustamise viimasele hetkele. „Ma pole lõplikku otsust veel teinud. Ma ei varja, et minuga on sel teemal räägitud ja on spordiinimesi, kes leidsid, et võiksin proovida,” kõneles Kaljuveer.

Endine suusaliidu peasekretär ja praegu Tallinna hipodroomi juhatusse kuuluv Jüri Järv ei soovinud eile enda võimalikku kandideerimist kommenteerida.

Tishler loobus

Audentese spordiklubi juht Peeter Tishler möönis, et kaalus konkursil osalemist, kuid loobus: „Analüüsisin olukorda ja leidsin, et pole mõtet.”
Jüri Järv

Ka nimekas sporditegelane Riho Soonik jäi eemale. „Pakkumist mulle ei tehtud, niisama tühja pole mõtet CV-d saatma hakata,” lausus Soonik, meenutades, kuidas ta kandideeris paari aasta eest EOK peasekretäriks, kuid juba konkursi käigus sai selgeks, et võitjaks tuleb igal juhul teatud ringkondade soosik Siim Sukles.

Senine asekantsler Tõnu Seil sai Spordikoolituse ja Teabe Sihtasutuselt ametikohast tulenevate tööülesannete täitmise eest lepingulist lisatasu ja rikkus sellega seadust. Seil kahetses tegu ja esitas lahkumisavalduse. Hiljuti otsustas politsei, et väärteomenetlust tema kohta ei alustata.