Koduseinad aitavad, ent pead ka ise mees olema. Kui tunamullu pani Gert Jõeäär võidule aluse eraldistardiga sõidus, siis tänavu tegi Laas pool tööd ära kiirete jalgadega. Ta ületas esimesel, Tallinna–Tartu etapil jooksikute grupis lõpujoone esimesena ja kogus preemiasekundeid ka vahefinišis.

„Kaheksa meest said eest ära, mina nende seas,” kommenteeris Laas, kelle edu järgmiste ees oli viis sekundit. „Tehti korralikult tööd kuni Narva maantee mäeni. Siis algas passimine. Olin viimase viiesaja meetri peal päris taga, aga kui oma sprindivõimed mängu panin, siis vastust ei tulnud.” Laupäevasel Tartu tänavasõidul oli Eesti koondise ülesanne sündmusi kontrolli all hoida, et liidrisärk lõpuni Laasi selga jääks.

Grupifinišis oli Laas viies – võitis itaallane Mattia Gavazzi –, kuid sellest üldvõiduks piisas. Laas edestas lõpuks kreeklast Ioannis Tamouridist 7 sekundiga. „Kõik läks täkkesse,” rõõmustas Laas. „Tiim täitis ülesande edukalt. Meie õnneks läks väike grupp alguses eest ära ja meeskond võttis kohe töö tegemise enda peale. Me ise ei tahtnud jooksikuid enne teist vahefinišit kätte saada, aga ukrainlaste Kolss-BDC meeskonnal olid teised huvid. Siis läks uuesti paugutamiseks, aga me olime valmis.”