„Kahjuks pole mul juba mitu kuud õnnestunud trenni teha,” tõdes 25-aastane Pent. Noorte vanuseklassis kaks EM-pronksi võitnud Albust pärit sportlane sai eelmisel kevadel Iisraelis toimunud täiskasvanute EM-il kuni 94-kiloste meeste hulgas viienda koha. Ent aasta tagasi toimunud MM nurjus, Pent jäi rebimises nullile.

Tõstjast autojuhiks

Kuna tõsteliit on väga tagasihoidliku rahastusega ja opereerib minimaalsete vahenditega, läks see ebaõnnestumine kalliks maksma nii Pendile kui ka Eesti spordile. Kahe lapse isa pidi otsima töökoha ja jätkas esialgu amatöörina harjutamist. „Aktiivsest spordist tagasitõmbumine tuli hetkel, kui pidin täiskoormusel tööl käima hakkama,” rääkis Uberis autojuhina töötav Pent, kes siiani ootab tõsteliidult ka ühe vana võla tasumist.

Täiskoormusega töötamist jätkates vanale tasemele tagasi tõusta on pea võimatu.

Päris täie veendumusega Pent veel karjääri lõppenuks ei kuulutanud, kuid on päevselge, et täiskoormusega töötamist jätkates vanale tasemele tagasi tõusta on pea võimatu. „Täielikult pole ma kangi nurka veel kindlasti visanud, aga seda las näitab juba aeg,” lausus Pent ja kiitis endist treeningukaaslast Seimi. „Aga Mart tegi supertulemuse! Mul on tema üle väga hea meel.”