Kolm aastat tagasi krooniti ta omavanuste Euroopa pa­rimaks, Eesti meistritiitleid on kogunenud lugematu arv ning maikuus õnnestus 19-aastasel noormehel tulla kuni 20-aastaste arvestuses kahekordseks Balti meistrivõistluste võitjaks.

Põlvevigastusest tingitud kehva ettevalmistuse tõttu hindas Sild oma vormi enne MM-i keskpäraseks. „Eile (üleeile – toim) tundsin kohe, et on minu päev,” rääkis Sild, kes jäi oma etteastega väga rahule.

Lisaks orienteerumisele meel­dib Sillale suusatada. Märtsis võttis ta osa Haanjas peetud 40 kilomeetri suusavõistlusest, kus saavutas ligi tuhande osaleja seas 17. koha.  Vaatamata selle peab Sild oma lemmikspordi­alaks siiski orienteerumist, mis tema sõnul pakub iga kord uusi katsumusi ning just seetõttu teda paelubki.

„Vaat sellist tunnet pole olnud, et ei tahaks enam orienteerumist teha: tunnen trennidest ja võistlustest mõnu, ausalt!” ütles Sild, kes lõpetas tänavu kevadel Võru Kreutzwaldi gümnaasiumi. Sealt spordiinimesena küll me­dalit koju tuua ei õnnestunud, kuid selle asemel ulatati talle tavalise koolipoisi tunnistus.

Usub tulevikku

Edasi plaanib Sild oma haridusteed jätkata Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonnas, ikka spor­­di ja kehalise kasvatuse erialal.

„Praegu tunnen, et kõik senised tulemused on vaid kõrvalproduktiks sellele, mis ootab ees,“ ütles Sild lootusrikkalt.

Tulevikulootusel oli ala valikul eeskujuks perekond: nii tema vanemad Sixten ja Sarmite kui ka vanem vend Timo tegelevad tipptasemel orienteerumisega. Sixten Sild võitis 1991. aastal MM-i pronksmedali ning kuulus NSV Liidu koondisse. Ti­mo Sild lisas 2006. aastal perekonna auhinnakappi juunioride MM-i teatevõistluse kulla ja möö­dunud aastal tavaraja hõbeda.

Täna joostakse Itaalia MM-il lühiraja kvalifikatsioon, homme finaal ja laupäeval on viimase alana kavas teatejooksud.