Enne Falunis toimuvaid suusatamise MM-i maratonidistantse on seis selline, et üllatusi on vähe. Ohoo-efekti tekitasid ainult Norra põrumine eraldistardiga vabatehnikasõitudes ja ameeriklannade kahe medali võitmine.

Netikommentaatorid on enamasti liiga sapised, kuid leidub ka asjatundlikke eksperte, kes tõdevad, et Eesti suusatajaid pole mõtet tümitada, sest nad teevad n-ö oma ära. Üle varju ei hüppa, kuid ei põru kah, nende tase ongi selline.

Neile, kes torisevad, miks saadeti Falunisse nõnda suur, 18-liikmeline koondis, siinkohal Eesti suusaliidu spordidirektori Raul Olle selgitus: „Vastavalt MM-il startivate sportlaste arvule saab iga riik rahvusvaheliselt alaliidult toetusraha, mille suurus selgub järgmisel aastal, kui summa üle kantakse.”

Kas iga sportlase kohta makstakse 1000 Šveitsi franki ehk 940 eurot, Olle ei kinnitanud, vaid märkis, et summa võib olla suurem, aga ka väiksem.

Olgem ausad: kui raha pakutakse, oleks narr seda mitte vastu võtta.

Frank Elegar pühib Eestimaa tolmu jalgelt.

Elegari ootamatu lahkumine

Viimaste aastate parim korvpallur Eestimaa pinnal, kalev-kraamolane Frank Elegar otsustas suurema raha ja parema taseme kasuks ning siirdus Euroliiga klubisse Milano EA7.

Elegar on igas kohtumises visanud Kalevi kasuks keskmiselt 12 punkti ja saanud üheksa lauapalli. See tähendab, et temast jäid maha XXL mõõtu mantel ja number 49,5 saapad. Praegu ei paista keskmängijat, kes võiks Elegari asendada, sest lotendavas ihukattes ja loksuvates jalanõudes pole just mugav mängida.

Kas suur vaikija Edgar Savisaar kroonitakse Eesti meistriks?

Kes võidab flöödipuhumise?

Pühapäeval lõpevad järjekordsed Eesti võistkondlikud meistrivõistlused rahva keeli flöödipuhumises ehk lubaduste jagamises ja rahvas valib uue riigikogu.

Iga tiim kasutab erinevat taktikat: ühed räägivad, teised vaikivad, kolmandad teevad rivaale maha. Muinasjutulosse püstitavad kõik. Purustatud on mitu Eesti rekordit, neist kõlavaim: miinimumpalk 1000 kroonini. Võitja selgub ööl vastu esmaspäeva.

Lahja koondis

Prahas toimuvale sise-EM-ile lähetatav koondis paneb õlgu kehitama. Tore, et noored kogemusi saavad, aga oodata sealt suurt midagi pole. Ainuke, kes üldse veidi elevust tekitab, on sprinter Marek Niit. Kuid saarlase tänavused tulemused reedavad, et ta ei ole tippvormi jõudnud ega sekku suurde mängu. Ega siis midagi, tuleb jääda ootama suve, Gerd Kanteri kettakaari ja Rasmus Mägi tõkkeringe.