„Praegu on üsna rahulik olla. Emotsioon tuleb üldiselt välja mõni päev hiljem, kui olen suutnud juba seedida, mis juhtus,” kirjeldas Zahkna enesetunnet.

Võistlejaterivi alguses startinud (nr 8) eestlane tegi 15 km distantsil ühe möödalasu (kolmanda tiiru viimasel märgil), edestades finišis venelast Ivan Aljohhinit 21,7 sekundiga. „Ta pole endiselt kõige kiiremate suusatajate seas, kuid laskmises olid tal täna see-eest kõige raudsemad närvid,” iseloomustas võidumeest tema kohapeal Tšehhis viibinud isa ja treener Hillar Zahkna.

„Tehniline viperus: jätsin salve pärast eelviimast lasku lõpuni tõmbamata. Selliseid olukordi esineb harva. Küsimus oli millimeetrites,” selgitas Zahkna päeva ainsat eksimust. „Ent mingist hetkest alates suutsin unustada kõik ümberringi toimuva ja keskenduda vaid enda tegudele. See aitas.”

Zahkna teab täpselt, miks ta pole veel täiskasvanute konkurentsis läbi löönud: „Sõit pole mul endiselt kõva. Aga kui neli aastat tagasi olin väga aeglane suusataja, siis tasapisi hakkan teistele järele jõudma.”

Tugevamatest laskesuusariikidest ei osale EM-il Norra, Saksamaa ja Rootsi. Zahknal on Nové Městos ees veel kolm starti.