Tartu Ülikool Rock võitis Balti liiga veerandfinaali avakohtumises kodus Liepāja/Triobeti 59 : 49 ja kaitseb eduseisu teisipäeval Lätis.

Hea visketabavusega ei saanud kiidelda kumbki, kuid Rock seisis kaitses hästi ja võitis esimese veerandaja
15 : 11. „Algus oli rabe, ei saanud minema. Tüüpiline play-off’i mäng,” sõnas Rocki parimana lõpuks 12 punkti visanud Janar Talts.

Poolajale läksid võõrustajad 28 : 20 eduseisus. Kolmandal veerandajal said tartlased püssi paukuma: Taltsi, Joosep Toome ja Valmo Kriisa kaugvisked andsid Rockile kümnepunktilise edu. Sellist vahet hoiti lõpuni.

Kodutöö oli Rockil hästi tehtud, sest vastaste söödumasin Andrius Mažutis ei jaganud mängu jooksul ainsatki resultatiivset söötu ja hea viskekäega Mareks Jurevičus hoiti ühe punkti peal. Kõige rohkem pahandust tegi kunagi ka Valga ridades pallinud Lauris Blaus, kes viskas 15 punkti ja võttis kaheksa lauapalli. Mõlema meeskonna tegutsemises oli palju praaki ja Rocki rünnak jäi nõrgaks: 45 kahepunktiviskest tabati ainult 13.

Vaimutugevus määrab

„Lihtsaid eksimusi tuli liiga palju. Selles osas peame Liepājas tublimad olema,” sõnas Rocki peatreener Gert Kullamäe. „Kahepunktivisked olid täna alla arvestust. Möödavisked korvi alt, pudistamised, pallikaotused – kõike seda arvestades peame rahul olema, et võiduga pääsesime.”

„Kümme punkti saime kätte, aga midagi pole veel otsustatud,” arvas Talts. Kullamäe lisas: „Poolaja seis on pluss kümme ja kogu lugu. Peame olema teises mängus vaimult tugevad, et see kümme ei hakkaks meid kammitsema.”

Balti liiga
Rock - 59. Liepāja/Triobet - 49. Rock: Talts 12 p, 6 lp, Kriisa 9 p. Korduskohtumine 3. märtsil Liepājas