Otsustava vabaviske tabas 11 sekundit enne lõppu Rauno Pehka seisuks 80:76. Vabavisked saidki mängu lõpuosas määravaks, kalevlased realiseerisid neid täpsemalt. Normaalaja lõpus eksisid mõlemal vabaviskel külalispallurid Stephen Arigbabu ja Zoran Kukic, tänu sellele seis viigiliseks 68:68 jäigi.

Mängu alguses jäi Kalev taha 7:17. Esmalt tärkas Valmo Kriisa võitlusvaim, hiljem jõudis see kõikide kaaslasteni. Kriisa noolis vastastelt palle, lõi teravusi, jagas õigel ajal sööte, meelitas välja ründevigu. Kaotamata seejuures külma närvi. ”Loodan, et elu mäng on ees,” ihkas peaaegu kolme kahekohalise näitajani (12 punkti, 9 lauapalli, 9 korvisöötu) jõudnud Kriisa veelgi paremat esitust, kuid jäi loomulikult rahule eilsegagi.

Esiti dikteeris Rhein Energy eesotsas kuulsa Sa‰a Obradoviciga sündmuste käiku. Seisul 20:14 sai Obradovic vigastada ja jäi mängu lõpuni pingile ning Kalevil läks kergemaks. Taga-

ajaja ossa jäädi siiski tükiks ajaks.

Lõpuveerandi algul meelitas Kriisa vastaselt ründevea ja sopsas kohe kolmese — 55:53. See tähendas sõjasignaali. Haarati juba kerge initsiatiiv ning kuigi Köln pääses veel ette 68:64, ei saanud ta viimase kahe ja poole minutiga punktilisa. Kui alguses paistsid Kriisa kõrval silma veel Andrei Laletin ja Indrek Rumma, siis teisel poolajal ja lisaajal ärkasid järjest Seth Sundberg, Pehka ja lõpuhetkil Dan Shankski. Võit oli teenitud.

”Kriisa süstis meile võitluslikkust ja usku,” kiitis Pehka kaaslast. ”Meil pole olnud parimad ajad. Suhtumine paranes tänu uuele mängusaalile ja fantastilisele publikule.”

Kriisa kinnitas, et pärast algusminutite kohmetust tuli edu kaitse tõhustumise pealt. ”Rün-nakul mängin praegu rohkem ”number ühe” ja Pehka ”kahe” kohal, see tundub sobivat. Meeskond tegutses distsiplineeritumalt kui eelmistes mängudes, oma ego suudeti maha suruda. Uus hall ja rahvas innustasid eksimusi minimaalseks viima.”

Nii Pehka kui Kriisa tunnistasid, et hästi alustanud Obradovici väljalangemine kergendas Kalevi tööd. ”Obradovici survet väga ei tundnudki, aga järgmine mees polnud enam nii enesekindel,” nentis Pehka.

NEBL Open

• B–alagrupp: Tallinna Kalev – Kölni Rhein Energy 80:79 (la; 30:37, 68:68)

• Kalev: Laletin 25, Sundberg 20, Kriisa 12, Rumma 9, Pehka 8, Shanks 4, Makke 2.

• Rhein Energy: Kukic 21, Bassette 18.

• Lauapallid: 39:41 (Sundberg 12, Kriisa 9, Rumma 8).

• Korvisöödud: 24:17 (Kriisa 9, Pehka 6).

• Pallikaotused: 21:13.

• Teine eilne mäng: Riia Skonto – Würzburgi Oliver 109:100.

• Tabel: Skonto 3 võitu (3 mängust), Kalev 3 (4), Rhein Energy 2 (3), Odessa 2 (5), Honka ja Polonia 1 (2), Oliver 1 (3), Grodno ja Alita 1 (4).