Eesti valmisolekut hindas Tallinna saabunud rahvusvaheline komisjon eesotsas rahvusvahelise koolispordi liidu (ISF) peasekretäri Jan Cooleniga.

Tallinnas toimuvale koolinoorte kergejõustiku MM-ile oodatakse 700 võistlejat enam kui 50-st riigist. Jean Humberti mälestusvõistlused on ISF-i olulisim suurvõistlus, mistõttu seda nimetatakse ka kergejõustiku noorte- olümpiaks.

Ettevalmistused algasid juba aasta tagasi, kui Eesti koolispordi liidu president Erika Salumäe kuulis rõõmsat uudist – Eesti sai korraldajaõigused.

Võistlused toimuvad 25.–30. juunini 2009. aastal Tallinnas Kadrioru staadionil. Üritust  saadab rikkalik kultuuriprogramm.

Taas olümpialinn

Kultuuriminister Laine Jänese sõnul toimuvad võistlused samaaegselt üldlaulupeoga, mis annab võimaluse tutvustada Eestit kui tulevast, 2011. aasta Euroopa kultuuripealinna maad korraga 50 riigi noortele.

“Olenemata sellest, milline on majandusseis, ei tohi töö, mida tehakse noortega, seisma jääda,” kinnitas Jänes.  See on ka üks peamisi põhjusi, miks riik noorteolümpia läbiviimist toetab.

Oma õla paneb alla ka Tallinna linn. Volikogu esimees Toomas Vitsut rõõmustas, et Eesti pealinnast saab taas kord olümpialinn. “Mul on tõesti heameel, et Eestile ja Tallinnale on usaldatud nii suure rahvusvahelise võistluse korraldamine. Tallinna linn tahab kinnitada, et oleme usaldusväärsed partnerid,” sõnas Vitsut.

Linn  toetab noorteolümpiat rajatiste, transpordi ja materiaalsete vahenditega. Võistluste üldeelarveks on planeeritud 6,5 miljonit krooni.

Eesti loolispordi liidu president Erika Salumäe tunnustas partnereid. “Riigi ja linna tugi on suurvõistluse läbiviimisel väga oluline. Usume, et oma õla panevad alla ka erasponsorid, kellele noortesport on südameasjaks. Sellised võistlused avardavad oluliselt Eesti noorte võimalusi enese proovilepanekuks rahvusvahelistel mõõduvõttudel, mis seekord koju kätte tuleb.”

Võistlejate sünniaasta võib olla 1992 ja hiljem, Eesti suurimateks lootusteks on Grete Sˇadeiko ja Eleriin Haas.