Van der Sari asemel kutsus peatreener esimest korda koondise lipu alla Arnhemi Vitesse'i 21-aastase väravavahi  Piet Velthuizeni, värvas seisab aga tõenäoliselt siiski 36-aastane Henk Timmer (Feyenoord), kel seni kirjas viis maavõistlust.

Esimest korda pärat mullust oktoobrit kuulub van Basteni valikusse Arsenali ründaja Robin van Persie (pildil), kes pikka aega ravis vigastust. Madridi Reali ründaja Ruud van Nistelrooij väljajätmiseks oli van Bastenil seekord vettpidav põhjus - sel nädalal tehti väravakahurile põlvelõikus, mis jätab ta palli tagant eemale enam kui kuuks ajaks. Taas on oranžis särgis ka Clarence Seedorf ja André Ooijer.

Hollandlased on tänavu pidanud ühe mäng, kui veebruaris võideti Horvaatia 3:0. EM-il on Holland C-alagrupis koos Itaalia, Prantsusmaa ja Rumeeniaga.

Hollandi koondis maavõistluseks Austriaga

Väravavahid: Henk Timmer (Feyenoord), Piet Velthuizen (Vitesse).

Kaitsja: Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), Urby Emanuelson (Ajax), Johnny Heitinga (Ajax), Joris Mathijsen (Hamburger SV), Mario Melchiot (Wigan Athletic) ja André Ooijer (Blackburn Rovers).

Poolkaitsjad: Ibrahim Afellay (PSV Eindhoven), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Nigel de Jong (Hamburger SV), Denny Landzaat (Feyenoord), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (Hamburger SV) ja Demy de Zeeuw (AZ Alkmaar).

Ründajad: Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Robin van Persie (Arsenal) ja Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic).

TOIVO KIVIMETS,
Sportnet
Foto: Reuters