Need aitasid tal saada Eesti vuti peremeheks ning tõusta tõsiseks tegijaks globaalses teleõiguste ja mängijate äris. Viimase mahtudest ja nippidest pole Eesti üldsusel aimugi.

"Flora teenib sellest ärist 5- 10 miljonit krooni aastas. Muidugi oleksin võinud raha endale võtta ja puhata, jalad seinal, Floridas, aga ma armastan jalgpalli," ütleb Pohlak. Oma metsjeesuse habeme ning põlevate silmadega meenutab Pohlak rohkem Talibani usuhullu kui edukat ärihaid.

Pohlaku kogemustepagas on uskumatu. Paar aastat tagasi tegi tema kontor ülekande Aserbaidþaani ja Portugali mängust. 15 minutit enne mängu läks elektril üks faas ära. Valgust jäi nii palju, et mängida võis, aga teles näidata ei saanud. FC Flora mänedþer Tarmo Lehiste veenis Aseri jalgpalliliidu presidenti, et jätame mängu ära. Aga aserid lõid umbes viiendal minutil 1:0. Lehiste jutust ei tehtud välja. Kogu Portugal ootas närviliselt ülekannet.

Vaheajal pistis Lehiste sada dollarit elektrikule taskusse ja ütles, et lülitagu elekter välja. Too naeris. Pani veel sada dollarit. Mees ei liigutanud. Pani veel sada dollarit. Mees tõmbas kangi. Aserid tormasid maruvihaselt kohale, aga teha polnud enam midagi. Järgmisel päeval toimusid kordusmäng ja teleülekanne, tulemus oli 1:1.

"Kõik olid õnnelikud - aserid, portugallased, meie," ütleb Pohlak. "Kas see oli altkäemaks? Ukrainas annavad mõlemad meeskonnad kohtunikule kõigepealt 3000 dollarit nn stardiraha ja alles siis algab altkäemaksu andmine!"

Ainsad mehed, kes julgevad Pohlakule vastu hakata, on lasteklubi FC Kotkas juhatuse liige Andres Leht ja metalliärimees Viktor Levada, kellele kuulub kolm meistriliiga klubi.

Levada usub, et jalgpalliliidu juhatuse kümnest liikmest üheksa on Pohlaku inimesed ja vaid üks, Narva Transi president Nikolai Burdakov, on sõltumatu.

Levada meelest valitseb Pohlak jalgpalliliitu variklubide abil: "Need on nagu riiulifirmad äris. Seda, kas seal keegi mängib ja treenib, pole võimalik kontrollida. Lõviosa rahast, mida eraldavad rahvusvahelised alaliidud FIFA ja UEFA, saab enda käsutusse Flora."

Tänavu sai jalgpalliliit noorte toetuseks ligi kolm miljonit krooni. 1,8 miljonit võttis Pohlak, Levada klubidele anti 248 000 krooni. "Küsisin, et miks just see summa. Aga ei saanud mõistlikku vastust. Me pole raha siiani kätte saanud. Mulle öeldakse, et saame jupphaaval. Tegelikult lapitakse meie rahaga Flora auke. Oleme neile justkui intressita laenu andnud."

Levada märgib, et noortetoetus on osake vutiliidu rahast. Kuidas tegelikult raha liigub, ta ei tea.