Rahvahulgad hakkasid tähistama Abašidze lahkumist autonoomia halduskeskuses Bathumis kohe pärast liidri eksiili minekut. Abašidze lahkus pärast kõnelusi Vene välisministri Igor Ivanoviga.

Saakašvili, kes valiti Gruusia presidendiks jaanuaris pärast sametrevolutsiooni, millega tõrjuti Gruusia endine liider Eduard Ševardnadze võimult, lubas tookord, et toob Gruusia mässulised piirkonnad taas keskvõimu kontrolli alla tagasi.

„Ma õnnitlen kõiki selle võidu puhul, Gruusia ühendamise alguses. Gruusia saab üheks,“ ütles Saakašvili Tbilisis enne Bathumisse lendamist.

Gruusias on lisaks Adžaariale aga veel kaks mässulist regiooni – Abhaasia ja Lõuna-Osseetia, ning nende taasühendamine Gruusiaga on ilmselt raskem.

Adžaaria elanikud on etnilised grusiinid ning piirkond on tahtnud ainult autonoomiat. Teises kahes piirkonnas on teistest rahvustest inimesed ning nad on kuulutanud kümmekond aastat tagasi välja täieliku iseseisvuse.

Gruusia parlamendispiiker Nino Burdžanadze ütles, et Abašidze läks ilmselt pärast kõnelusi Ivanoviga eksiili Venemaale. Varem oli Saakašvili lubanud, et kui Abašidze tagasi astub, tagatakse talle turvaline pääs välismaale.