Umbes 400 000 elanikuga Adžaaria oli Aslan Abašidze võimuperioodil riik riigis. Abašidze eiras keskvalitsuse korraldusi ning tema poolehoidjad surusid maha opositsiooni meeleavaldused. Mai alguses esitas Saakašvili Abašidzele ultimaatumi, nõudes tema tagasiastumist. Sellest toetust saanud tuhanded Abašidze vastased tulid Bathumi tänavatele ning 6. mai hommikul põgenes Adžaaria liider lennukiga Moskvasse.

Pühapäeva õhtul aga saabus Moskvast Bathumisse kukutatud liidri tütar Diana Abašidze, kes kavatsevat küll vaid käia aasta eest surnud ema haual, kuid kelle kodukanti naasmises näevad uued võimud ohtu. Nii vahistati ööl vastu esmaspäeva väidetavad Aslan Abašidze endised ihukaitsjad.

Neljateistkümnest vahistatust enamik lasti küll mõni tund hiljem vabaks, kolm aga jäeti ebaseadusliku relva omamise tõttu vahi alla. “Diana Abašidze saabumine oli nendele inimestele üheks stiimuliks viia oma tegevus organiseeritud tasandile,” ütles Habazi.

Lisaks teatas Gruusia siseminister Irakli Okruašvili, et tahab Diana Abašidze üle kuulata. “Me ei kutsu Aslan Abašidze tütart kohvi või teed jooma, me kuulame ta tingimata üle seoses nende arvukate ettevõtetega Adžaarias, mis on vormistatud tema nimele,” ütles siseminister. Interfax/BNS/EPL