Tuhakriisi esimene nädal ajavahemikul 15.-21. aprill tõi lennundussektorile kahju 2,2 miljardit dollarit, mille hulka on arvatud ka 1,6 miljardit hättajäänud reisijate vajaduste katteks kulutatud dollarit, seisab lennukitootja Airbusi tellitud Oxford Economicsi aruandes.

Lisaks tekkis majandusele kahju ka näiteks selle tõttu, et häiritud olid turism, kaubavahetus ja inimeste töö. Sellest tulenevalt ulatub tuhakriisi esimesel nädalal maailmamajandusele tekkinud kahju 4,7 miljardi dollarini.

Kuna ka edaspidi on aeg-ajalt lende tuhapilve tõttu tühistatud, ulatusid kahjud 24. maiks ligikaudu 5 miljardi dollarini. 15.-21. aprillil sooritati Euroopa õhuruumis eelnenud nädalaga võrreldes 100 000 õhulendu vähem, mis kujutas endast 53-protsendilist langust. Lennukatkestused puudutasid enam kui seitset miljonit reisijat.

Nädalapikkune lennunduskriis räsis Euroopa majandust rohkem kui 2,6 miljardi dollariga. Ameerika mandrite majanduskahju oli 957 miljonit, Aasias 517 miljonit ning Lähis-Idas ja Aafrikas 591 miljonit dollarit.

Ligikaudu 490 miljoni dollari väärtuses kahju tekkis ettevõtetele ja asutustele seetõttu, et nende töötajad lennukatkestuste tõttu oma ametikohustusi täita ei saanud. Tugevasti kannatas rahvusvaheline kaubandus, eriti täppisajastatud toomise ja kergesti riknevate kaupade osas nagu näiteks eksootilised puuviljad ja lõikelilled.

Nii näiteks kaotasid Lõuna-Korea autoosade tarnijad hinnanguliselt 112 miljonit dollarit, Aafrika riikidel jäi kiiresti riknevate kaupade pealt teenimata ligikaudu 65 miljonit dollarit. Lisaks nimetatud numbritele puudutavad transpordikatkestused kaudselt ka kogukondi, kes elatise teenimise osas nendest tegevustest sõltuvad.