Kristlastest teoloogide hinnangul on Kaana imetegu – veest veini tegemine – olulise tähtsusega. See polnud mitte ainult Jeesuse esimene imetegu, vaid toimus olulisel hetkel Jeesuse varajastel päevadel, kui tema maine kasvas, ta oli just valinud endale jüngrid ning talle avaldati survet tõestamaks tema jumalikkust.

Kruusitükid leiti väljakaevamistel tänapäevase Kafr Cana küla lähedalt, mis asub Naatsareti ja Kapernaumi vahel. Iisraeli arheoloog Yardena Alexander usub, et see araablaste linnake ehitati iidse Kaana lähistele. Kruusitükid pärinevad roomlaste ajastust, kui Jeesus matkas Galileas.

„Kõik viited selle väljakaevamise juures näitavad, et selle pulmapeo toimumispaik oli tänapäeva Cana (Kaana) ja seda paika oleme me uurinud,” ütles Alexander.

Samas kaevavad USA arheoloogid paika, mis on mitme kilomeetri võrra Alexanderi väljakaevamispaigast põhjas ning nemadki on leidnud kivikruuside tükke Jeesuse ajast, ja nad usuvad, et hoopis nemad on leidnud piiblilise Kaana linna.

Kildude põhjal usub Alexander, et kruusid olid 30- kuni 40sentimeetrise läbimõõduga ning seega piisavalt suured, et olla noodsamad, mida kirjeldati Johannese evangeeliumis.