Eesti Euroopa Liiduga ühinemise eel laienemisvolinikuna töötanud Günter Verheugenit räsiv kõmulugu on Brüsseli võimukoridoridele ebaharilikult jõudnud bulvarilehtedest kõige tõsisemate ajalehtede külgedele.

Skandaal sai alguse oktoobris, mil Saksa väljaanne Focus avaldas fotod Verheugenist ning tema kabinetiülemast Petra Erlerist, kes jalutasid käsikäes Leedus Läänemere rannal. Pool aastat varem oli Verheugen andnud Erlerile ametikõrgendust, millega naise palk tõusis veerandi võrra, enam kui 11 500 euroni. Mitmed väljaanded küsisid, kas Erler ei teinud hüpet ametiredelil ka tänu muule kui vaid ametialastele oskustele.

Toona nimetas Verheugen süüdistusi “puhtakujuliseks laimuks”.

Nüüd väidab kõmuleht Bild, et Verheugenist on veel märksa huvitavamaid fotosid. Väidetavalt on leht tabanud komisjoni asepresidendi nudistide rannal, kus tema ainsaks kehakatteks on nokamüts. Koos liival lebava alasti Erleriga käib ta meres ujumas. Eilseks ei olnud väljaanne veel otsustanud, kas fotod ka avalikustada.

Meedia spekuleerib samas, et Verheugenit kõigutav skandaal võib olla kättemaks voliniku oktoobrikuise tiraadi eest, milles ta süüdistas euroametnikke ülbuses ja liigses võimujanus.