Ameerika avalikkus on šokeeritud naftafirma juhi luksuslikust puhkusest ajal, kui temalt oodatakse täielikku pühendumist Mehhiko lahe naftakatastroofi likvideerimisel, teatas Telegraph.

„See on ülim ülbus,“ ütles Alabama senaator Richard Shelby. „Ta on BP tegevjuht, ta käis Washingtonis tunnistusi andmas ja nüüd sõidab ta Inglismaal oma jahiga merele. See jaht peaks praegu olema siin ja puhastama merd naftast.“

„Siinsed inimesed ei veeda pragu oma aega jahiga sõites,“ lausus Shelby.

BP pressiteade selgitas, et nende purjetav juht sai „haruldase hetke oma eraeluks“, kuid „on vaatamata sellele, kus ta viibib, alati kokkupuutes BPs toimuvaga“.

„Kui me tsiteerime Tony Haywardit, siis on ta oma elu tagasi saanud, nagu ta ütles,“ lausus president Barack Obama meeskonna ülem Rahm Emanuel. „Minu arvates me võime teha järelduse, et Tony Hayward ei alusta oma uut karjääri avalikkussuhete konsultandina.“

Emanueli sõnul on siin tegemist ühe järjekordse suhtekorraldusveaga, milliseid Hayward on katastroofi algusest peale teinud juba mitmeid. Uudis jahil veedetud puhkusest juhib kõrvale tähelepanu peamisest: kuidas läheb katastroofi tagajärgede likvideerimisega.

Greenpeace esindaja Charlie Kronick ütles, et BP bossi tegevus „raputas soola haavadele“, millega elavad Mehhiko lahe inimesed, kelle elu on katastroofiga hävitatud.

Haywardi jahti Bob nähti regatil IP Morgan Asset Management Round the Islan Race.
Hayward polnud kirjas üheski võistluse meeskonnas. „Kui ta oli laevas, siis - reeglite vastaselt,“ ütles regati pressiesindaja Peta Stuart-Hunt.

BP keeldus kommenteerimast, kas nende juht osales regatil koos oma pojaga.