Enne veel kui kaks riiklikku süüdistajat jõudsid kohtunik Jevgeni Zubovit „eelarvamustes” süüdistada, suutis ta teha üheksa päeva jooksul juba kolmanda otsuse kohtuprotsessi korra kohta – seekord taas avaliku protsessi kasuks. Esimesel istungil 17. novembril lükkas kohtunik tagasi süüdistajate taotluse muuta kohtuistungid kinniseks. Kaks päeva hiljem tühistas kohtunik oma otsuse ja muutis istungid siiski kinniseks, viidates vandemeeste pöördumisele, kes olevat keeldunud ajakirjanike juures­olekul kohtusaali tulemast.

Järgmisel päeval selgus, et kohtunik valetas. 20 vandemehe seas leidus üks julge, kes nõustus minema raadiojaama Ehho Moskvõ stuudiosse ja teatama, et mingit ajakirjanikke eemale peletavat avaldust pole vandemehed teinud. Jevgeni Kolessovi sõnul käisid Moskva sõjaväeringkonnakohtu töötajad ise peale, et vandemehed teeksid avalduse, mis võimaldaks protsessi kinniseks kuulutada. Pärast sellist skandaali teatas isegi Venemaa ülemkohus, et võtab juhtumi arutada. Vene ajakirjanduses ilmusid spekulatsioonid, et kohtunik Zubov eemaldatakse protsessilt ja võib ka ameti kaotada.

Segadus aina suurem

Sel nädalal ootamatused jätkusid. Kui algul pidi protsess jätkuma 1. detsembril, siis esmaspäeval teatas kohtunik kõigile osapooltele, et protsessi jätkatakse hoopis järgmisel päeval. Eile tegid vandemehed avalduse, et soovivad avalikku kohtupidamist, ja kohtunik pidi nendega nõustuma. Täna selgub, kas kohtunik taandab end protsessilt. Süüaluste advokaat Musad Musajev teatas eile, et kohtumaterjalides on viide, mille järgi mõrva põhjuseks olid Politkovskaja kriitilised artiklid, ja et veretöö oletatav tellija elab Venemaal, mitte välismaal.