Venemaa sõjaväelased otsivad Arctic Sea läbi, niipea kui see sadamasse jõuab, et leida arvatavat salajast lasti, ütles täna Venemaa relvajõudude kindralstaabi ülem armeekindral Nikolai Makarov pressikonverentsil Mongoolias.

"Me veel ei tea, mis laeval on, me teame ainult puidust. Tuleb täpsustada, mida laev peale puidu tegelikult transpordib," ütles Makarov.

Meediasse tilkunud informatsiooni järgi valvatakse Arctic Sea Venemaale lennutatud meeskonda peaaegu sama kiivalt kui Lefortovo eeluurimisvanglasse saadetud arvatavaid piraate.

"Me ei välista võimalust, et laeval võis olla midagi peale puidu, mistõttu peame alust veel uurima. " ütles riiklikule lehele Rossiiskaja Gazeta prokuratuuri uurimisüksuse juht Aleksandr Bastrõkin. "Selles loos on veel tumedaid laike. Sellepärast palusime meeskonnaliikmetel Moskvasse jääda. Peame veel täpsustama, kas keegi neist oli nendes sündmustes osaline."

Meedias on spekuleeritud, et Arctic Sea võis vedada relvi – näiteks maa-õhk-tüüpi S-300 rakette – või tuumarelva loomiseks vajalikke materjale Lähis-Idas paiknevatele ostjatele. Kindel on, et laeva remonditi Kaliningradis, enne kui see Pietarsaari sadamasse Stora Ensol puidulasti järele läks, millega Alžeeria poole teele asus.

Kindral Makarovi hinnangul võiks aresti alla jäänud Arctic Sea jõuda Novorossiiski sadamasse septembri esimesel poolel.