Telekompanii ABC väidab viitega anonüümsele valitsusallikale, et Lugovoi oli varem ka ise Venemaa spioon, vahendab RIA Novosti.

Samas osutatakse sellele, et Venemaa on asunud takistama uurimise läbiviimist, et vältida Briti politsei jõudmist Lugovoi osaluse tõestamiseni.

Venemaa peaprokurör Juri Tšaika teatas teisipäeval, et tema asutus aitab Litvinenko juhtumi uurimisele igati kaasa.

Samas ta lisas, et Vene prokuratuur kuulab kahtlustatavad ise üle, Scotland Yard esindajad saavad vaid viibida ülekuulamise juures. Lisaks ei ole Briti uurijail õigus Venemaal kedagi arreteerida ja riigist välja viia - isegi kui neid kahtlustatakse Litvinenko mõrvamises.

Üheksa Briti uurijat on praegu Moskvas eesmärgiga Lugovoi üle kuulata, et välja selgitada tema Londoni külastamise asjaolud, teatas BBC.

Uurijad soovivad ka teada saada, miks lennukites, millega Lugovoi lendas Londonisse ja tuli tagasi Moskvasse, samuti kahes hotellis, kus ta peatus, leiti radioaktiivse materjali jälgi.

Lugovoi ülekuulamise protsess on peatatud seoses tema viibimisega haiglas, kus teda kontrollitakse seoses poloonium-210 mürgistuse kahtlusega.

On teada, et Briti ametnikud kavatsevad üle kuulata ka ärimehed, endised eriteenistuse töötajad Dmitri Kovtuni ja Vjatšeslav Sokolenko, kes kohtusid Litvinenkoga 1. novembril hotelli Millenium Mayfaire baaris.