Polnud selge, kas Aristide pidas silmas, et mässulised hakkavad tulistama, või teevad seda USA agendid.

„Nad tulid öösel. Neid oli väga palju. Ma ei jõudnud neid kokku lugeda,“ lisas ta. Ekspresident ütles, et kirjutas võimu loovutamise paberile alla kartusest, et Haitil algab vägivald, kui ta ei nõustu „Ameerika julgeolekuagentide“ nõudmistega. USA võimud on kinnitanud, et Aristide väiteid ei vasta tõele.

Aristide ütles, et ta oli oma palees Port-au-Prince'is, kui sõjaväelased saabusid. Ta arvas alguses, et ta viiakse Antiguasse, kuid viidi hoopis Kesk-Aafrika Vabariiki. Aristide ütles, et agendid olid head, lahked ja kenad, kuid tal polnud mingeid õigusi 20tunnisel lennul Aafrikasse.

CNNile antud intervjuus kinnitas ta, et ta sunniti lahkuma USA juhitud coup d'etat ehk riigipöördega.

Esmaspäeval väitsid ka kaks demokraatidest kongresmeni, Californiast pärit Maxine Waters ja New Yorgist pärit Charles Rangel, et Aristide väitis neile sama. „President ütles mulle, et ta rööviti, et ta ei lahkunud oma soovi kohaselt,“ ütles Waters.

Waters sõnas, et Aristide abikaasa Mildred helistas talle esmaspäeva hommikul kell 6.30 ja ütles, et „coup d'etat on lõppenud“.

Valge Maja, Pentagon ja välisministeerium on eitanud Aristide süüdistusi. Valge Maja pressiesindaja Scott McClellan sõnas, et Aristide väited on jama. Ta sõnas, et USA aitas Aristidet ja tema perekonda kaitsta, kui mees Haitist lahkus, kuid eitas, et USA väed sundisid ta lahkuma. „Sõjaväe esindus oli sel hetkel ainult saatkonnas,“ kinnitas McClellan.

USA välisminister Colin Powell kinnitas samuti, et Aristide süüdistused on põhjendamatud ning et Aristide lahkus riigist koos enda julgeolekumeeskonnaga. Powelli sõnul helistas Aristide USA suursaadikule Haitil James Foley'le laupäeval ning palus temalt nõuannet, ning otsustas seejärel, et lahkumine on parim sündmuste käik.

„Ta tahtis rääkida oma naisega, mida ta ka tegi, seejärel tuli ta meie juurde tagasi ja ütles, et tema otsus põhineb sellel, mida tema julgeolekuinimesed ütlesid,“ rääkis Powell. „Me korraldasime tema lahkumise, ta kirjutas tagasiastumiskirja, kohale toodi rendilennuk ja ta lahkus.“

„Teda ei röövitud,“ kinnitas välisminister. „Me ei sundinud teda lennukisse. Ta läks lennukisse ise ja see ongi tõde.“

Isegi Aristidele asüüli andnud Kesk-Aafrika Vabariigi sideminister Parfait Mbaye kinnitas, et röövimise väide on täiesti väär. Ta sõnas, et Aristidele anti luba maanduda riiki pärast seda, kui Aristide ise, ning seejärel USA ja Prantsusmaa valitsused, seda palusid.