Rünnaku sihtmärki oli kokku 300 veoautot, mis olid pargitud piiripunkti lähedale, kuna reedel sulgesid Pakistani võimud piiri tüli tõttu oma Afganistani ametivendadega.

"Ründajad paigutasid tõenäoliselt lõhkekehasid ühe õlimahuti alla, mis plahvatades süütas ka teised," ütles Reutersile Pakistani piirivalve ohvitser Abdul Rauf. "Täielikult hävis 18 veokit."

Pealtnägijate sõnul lasid ründajad veokite pihta tankitõrjegranaadi, misjärel need süttisid. "Nad tulid mootorratastega. Kõigepealt avasid nad tule, siis lasid meie sõidukite pihta tankitõrjegranaadi ja jooksid pakku," ütles autojuht Akhtar Mohammad Niazi Reutersile.

Piirivalve tegi eile peale rünnakut piiri taas lahti, nii et ülejäänud voor võis edasi liikuda, ütles Rauf. "NATO moona ähvardab pidev oht, nii et me otsustasime piiri peale eileõhtust rünnakut taas avada," lisas ta.

Pakistani edelaosas asuva Chamani kaudu veetakse Afganistanis sõdivatele liitlasvägedele toitu ja kütust. USA sõjavägi saadab 75 protsenti oma varudest Afganistani üle Pakistani piiri. Sealtkaudu liigub 40 protsenti kütusest, mida USA väed kasutavad.

Kui põhja pool asuvat NATO vägede põhilist varustusteed Khyberi mäekurus on vaevanud sisside rünnakud mullusest saati, siis Baluchistani provintsi jääv Chamani tee on seni olnud vähemasti Pakistani poole peal turvaline.