Alice Springsis sai tulevane kuningas külastada ka seda kohta, kus isegi kuningad jala käivad. Hingematvas, 38 kraadi kanti küündinud kuumuses astus Charles läbi linna auks ja uhkuseks peetavast “Bush Toilet’ist” ehk lihtsast peldikust, mis ajalehe Sydney Morning Heraldi kirjelduse kohaselt on lõhnata, kärbesteta ja veeta. Pead ukse vahelt välja küünitades viskas Charles lausa nalja: “Te kõik peaksite seda proovima.”

Heast tujust hoolimata jättis aga peagi teist korda abielusadamasse jõudev prints osalemata poissmeestepeol, mille kohalikud tema auks korraldasid. Charlesi ei meelitanud kutset vastu võtma ka peakorraldaja Ernie Nicholsi kinnitused, et metsikut pidu ei tehta. Charlesi abiellumine kauaaegse kallima Camilla Parker Bowlesiga toimub 8. aprillil.

Taani kroon tegi brittidele ära

11-aastase pausi järel Austraaliasse jõudnud Charlesile ei pööranud kohalik meedia algul kuigivõrd kuninglikult tähelepanugi. Näiteks pühapäevaseid ajalehti täitsid Reutersi teatel hoopis lood ja pildid teisest kuninglikust paarist, Taani kroon-prints Frederikust ja tema printsessist, endisest Austraalia turundusspetsialistist Mary Donaldsonist. Viimast nimetavad austraallased seejuures “meie printsess Dianaks”.

Tõsi küll, Sunday Telegraph Austraalia troonipärijat mainis, kuid seda loos, mis käsitles vabariigistumise pooldajate kasvu näitavat küsitlust. 57 protsenti austraallastest ütles, et nad eelistaksid pigem monarhia pikalt saata, kui näha prints Charlesi kuningana ja Camilla Parker Bowlesi tema naisena.