„Oleks imelik, kui Venemaa diplomaatiline esindus Viinis ei oleks täitnud oma kohuseid Venemaa kodaniku julgeoleku tagamisel. Ma oleksin üllatunud, kui selle juhtumi puhul räägitaks ainult seaduse järgmisest ja tehnilistest küsimustest. Ei ole ka mingeid tõendeid selle kohta, et oleksid käinud läbirääkimised Golovatovi süüdistuse sisu kohta. Pole sugugi ekslik arvata, et Venemaa pool tegi Austriale selgeks, kuidas Venemaa valitsus hindaks Golovatovi väljaandmist Leedu teenistustele,“ ütles Mangott Der Standardile Leedu Delfi vahendusel.

„Kõik need on vaid oletused, aga ma pean neid põhjendatuteks, sest Vene meedias tuuakse esile üks välisministeeriumi allikas, kes kinnitab Vene esinduse sekkumist „Austria partnerite“ asjadesse," lisas ta.

"Kommersanti peetakse prestiižseks Vene ajaleheks. Toimetajad on professionaalid, nende peatoimetaja on väga terava pilguga. Kommersant ei hakkaks tsiteerima seda informatsiooni, kui artikli autor Vladimir Solovjov ei peaks allika tunnistusi usaldusväärseteks. Lisaks sellele on selle ajalehe omanikul Ališer Usmanovil väga head kontaktid Vene võimudega," sõnas Mangott. 

"Seepärast on täiesti usutav, et poliitiline surveavaldamine Venemaa poolt leidis aset. Ei saa aga lõplikult öelda, kas Venemaa surve oli tõesti riigiprokuratuuri jaoks vabastamise põhjus. Ma ei imestaks ka selle üle, kui Venemaa survet oleks hinnatud vabastamise lõplikuks põhjuseks,“ jätkas ta.